Vad vi lever för….

Många av oss lever för vår familj eller vår hobby. Det är också lätt i vårat yrke att leva för allt i det, att leva för och rädda liv, miljö och egendom. Att sugas in i intresset för allt i vårat yrke. Inte så sällan lever vi för pengar och att få konsumera hus, bilar, kläder, mobiler, datorer, ja you name it!

I allt detta, mitt i allt vi rusar runt i, kallar Jesus oss till att leva vårt liv för honom. Och handen på hjärtat……hur ofta känner vi samma sug i mellangärdet för att leva våra liv för honom som vi känner när vi trånar efter att komma ut i skogen, båten eller ut på golfbanan? Längtar efter den nya bilen? Eller känslan inför att få en rejält varm och go rökövning? Nu säger jag INTE att det är fel att känna iver, suget i mellangärdet, efter exempelvis golfen. Jag vill bara försöka få fram den känsla vi känner. Och känner vi aldrig samma känsla i mellangärdet, samma iver och längtan efter att leva våra liv för Jesus, ja då frågar jag oss bara……..var har vi vår skatt?

Det här kämpar vi alla med. Mer eller mindre och i olika tidsepoker i våra liv. Men du och jag är inte ensamma!! Vi har varandra och får hjälpa och stötta varandra att leva våra liv för Jesus i allt vi är, gör och jobbar med! Det kan vi göra genom bön, samtal, dela med oss av vittnesbörd. Ringa och uppmuntra. Skicka uppmuntrande sms. Lära känna varandra. Umgås!

”Lev inte för pengar; nöj er med vad ni har. Gud själv har sagt: Jag skall aldrig svika dig, aldrig överge dig, och därför kan vi tryggt säga: Herren är min hjälpare, jag skall aldrig frukta. Vad kan en människa göra mig?”
Heb 13:5f

”Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också”    Matt 6:33

Be blessed and be Safe!

/kjell