Cancerfond

På den här sidan ger vi plats åt ett oerhört viktigt ämne! Insamlingsstiftelsen som driver insamlingen gör ett fantastiskt stort arbete och vi i NFKB vill göra vad vi kan för att hjälpa dem att samla in pengar. Deras konto för insamlingen är bankgiro 900-3047. Varför inte köra i gång en insamling i kyrkan? En utgångskollekt efter gudstjänsten? Eller varför inte göra om en leksaksbrandbil så man kan stoppa pengar i den. Dom är ju ofta ihåliga. Ställ den där man hämtar fikat vid kyrkkaffet? Eller börja samla in på station!

Här återges information från deras egen hemsida http://www.ibcf.se/

Vad är IBCF
Vi vill tydliggöra riskerna för cancer hos brandmän, medvetandegöra och förebygga ett sunt arbetssätt före, under och efter insatserna. Vi vill utöka hälso- och medicinska kontroller, kostrådgivning, livsstilsförändringar och obligatoriska föreläsningar redan vid brandutbildningarna.
Vi gör det genom att bilda en stiftelse Insamlingsstiftelsen Brandmännens Cancerfond och för insamlingsstiftelsen ska följande föreskrifter gälla:
  • förhindra och förebygga förekomsten av cancersjukdomar som är kopplade till yrket som räddningspersonal
  • utveckla metoder, teknikutveckling och utrustning för räddningspersonal som minskar risken att utsättas för farliga ämnen före, under och efter insats samt att i samma syfte bedriva utbildning för räddningspersonal, bransch och branschleverantörer samt
  • utveckla nya metoder för hälsoundersökningar av räddningspersonal.

Stiftelsens består idag av en ideellt arbetande styrelse enligt nedan:
– Jan Wisen – Anders Cederberg – Stefan Ehn – Peter Bergh – Kjell Fallqvist – Anders Bergqvist – Ove Halvors