Tre viktiga beståndsdelar!

För att det ska bli eld behövs ju rätt blandning av Värme, Bränsle och Syre. Tar man bort något, eller gör något av dessa till mindre, ja då blir det ingen eld. På sin höjd glöd och rök, men ingen eld. Elementär brandlära.

Med kristendomen är det liksom lite på samma sätt. Den består av tre mycket viktiga beståndsdelar för att kunna bli just kristendom. Nämligen Fadern (Gud), Sonen (Jesus) och den Helige Ande. Tar man bort en av dem så blir det inte kristendom. Gör man någon av dessa mindre, ja då har du kanske en mysfaktor eller bara en lära med bud och saker man måste göra.

Så kristendom är det om alla tre får samma plats eftersom så beskrivs de i Bibeln. De hör i hop så att de är ett. Och det är den uppfattningen som hållit i över 2000 år och som burit, fler människor än du och jag kan räkna, fram genom livet.

Samma bild kan man använda kring tanken om vem som är kristen eller hur man blir kristen. Nu haltar alla bilder, och det här är ju inte en teologisk uppsatts utan en blogg. Men för att du ska kunna bli kristen behövs tre viktiga beståndsdelar. Tro på Jesus, bekännelse till Jesus och dopet. Man kan inte ta bort något eller tona ner något. Då uppstår, på sin höjd, en mysfaktor eller regler och påbud att lyda och göra.

Det är viktigt att tro att Jesus är den han är (han beskrivs bäst i Bibeln), att bekänna, (säga det) och sedan döpa sig, eller som somliga tänker, att ta till sig sitt barndop som sitt eget val. I bibeln står inget om att gärningar eller bud, leva snällt och ärligt, skulle göra en till kristen. Inget om att tro hur som helst eller på vad som helst. Inget om att det räcker med att tro på något större och leva så gott man kan. Inget om att det räcker med dopet du fick då du var bebis. Utan är man intresserad av Gud, och ett evigt liv med honom, ja då är det faktiskt så att enda vägen är att bli kristen och kristen blir du genom hjärtats tro, bekännelsen och dopet.

Sedan finns det massor spännande, som kristen, att lära sig för att växa som människa och få hjälp att leva på ett bra, ärligt och kärleksfullt sätt. Men det kommer som en längtan, ett resultat av ens tro, bekännelse och dop. Blir man kristen så sker en förändring i ens liv. För en del succesivt, för andra på en gång. Men man får längtan efter att leva lite annorlunda och man fylls med andra värderingar som är väldigt possitiva. Kom som du är, men va beredd på att du kommer att vilja föränding i ditt liv allt eftersom du börjar umgås med Gud genom bibelläsning, kristna vänner och bönen.

Om du har sneglat in på den här sidan av nyfikenhet, och söker dig en tro, är öppen för andliga ting, fundera då allvarligt på mina tankar. Jag tror nämligen att du läst detta av en anledning……

Be safe out there and be blessed!

 

Lämna ett svar