Fångad av en stormvind

Kanske känner du igen den strofen. Ja säger jag Carola så kommer du med all säkerhet ihåg den. Under våren och sommaren talar vi ofta om att Gud visar sig i all prakt ute i naturen Men hösten är också en årstid som visar Guds storhet. I vinden ”hör vi hans namn” och ser att han kan vara både stilla och stormig. Den stormiga vinden gör nytta i naturen. Den rensar träden från gamla grenar. Den blåser ner vissna och döda löv från träden.

Ibland så längtar jag efter en höststorm i mitt eget liv. Att de grenar som inte längre bär frukt ska blåsa all värdens väg för att något nytt ska födas i mitt liv. Men jag längtar också efter att alla vissna löv ska blåsa bort ifrån mig. Löv som klamrar sig kvar fast de dött för länge sen. Syndalöven som hänger där och frestar. Jantelagslöven som får mig att tro att jag inget är. Egolöven som får mig att se för lite med kärlek på min omgivning. Människofruktans löv som får mig att inte våga ta steg i tro. Och en massa mera löv som inte hör hemma i en kropp och själ som gett sig åt Kristus.

Det som får mig att inte öppna mig för Guds vind är en stor, fet komposthög som innehåller rädsla för vad Gud skulle göra med mig om han fick låta sin vind storma in i mig. Vad skulle resultatet bli och hur mycket av mitt gamla trygga liv skulle jag behöva ge upp? Tänk vad underbart det vore att få uppleva det men tänk också så skrämmande. Jag tror att du som jag bär på en längtan på att förnya sitt jag. Att utvecklas till det man är menad för. Och då tror jag att det är bara Guds heliga vind som kan göra det i ditt och mitt liv.

Alla andra ”lär känna dig själv” kurser i all ära men ta dig en stund att läsa Livets Bok. BIBELN. Läs till exempel Kolossebrevet. Ett kort brev men som om du öppnar dig kommer att skaka om ditt inre.

Jag tänker på en bild ifrån en av sommarens badstränder. Två barn ska hoppa från bryggan men den ena vågar inte riktigt. Då tar den ena den andres hand och så hoppar de tillsammans.

Vågar du så vågar jag! Vi kan väl tillsammans öppna oss för Guds stormvind och låta den fånga oss? Se vars det bär!

Jag tror att det kan bara bli bättre!

Be Blessed and be